Menu
A+ A A-

MAXIMOS 3

Αθήνα, 29 Μαΐου 2019

Συνέντευξη
Μάξιμου Χαρακόπουλου
στο ONETV
και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Τζίνα Μοσχολιού

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιστρέφουμε στο στούντιο του direct one. Αυτή τη φορά καλεσμένος μας είναι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ και το ερώτημα είναι, αφορά το θέμα που προέκυψε πριν από λίγες ώρες, δηλαδή, είδαμε δυο αρχηγούς σωμάτων ασφαλείας να κάνουν τους χειροκροτητές του πρωθυπουργού. Έβγαλε μια ανακοίνωση το αρχηγείο της αστυνομίας, φαντάζομαι θα την έχετε δει, ότι ήταν εκεί για εποπτεία, περίπολο.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε έχουμε δει σημεία και τέρατα σε αυτή την προεκλογική περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα fake news, τη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ. Αυτό πραγματικά δεν το είχαμε δει. Το ζήσαμε και αυτό. Είδα την ανακοίνωση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι η υφυπουργός, η κα Παπακώστα, είπε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ και αν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ βρέθηκε, όπως μας λέει για αυτό τον λόγο, για να εποπτεύσει ο ίδιος τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας και να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα παρατράγουδο στη συγκέντρωση, ο αρχηγός του λιμενικού τι δουλειά είχε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει ένα σιντριβάνι στην πλατεία. Στην μια πλευρά της πλατείας τρέχουν και νερά...

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει κότερα εκεί, τέτοια πράγματα, να πω ότι χρειαζόταν να διευθετηθούν αυτά...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη φωτογραφία που βλέπουμε ανάμεσα στον κ. Φλαμπουράρη και στον κ. Σκουρλέτη είναι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο αρχηγός του λιμενικού αμφότεροι με τα πολιτικά τους.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο σε αυτά τα ζητήματα, το άρθρο 29 λέει ότι δεν νοείται δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να συμμετέχουν σε κομματικές, πολιτικές εκδηλώσεις. Τι να σας πω. Είναι σημεία των καιρών, σημεία κατάπτωσης, σημεία παρακμής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα, γιατί το λέει; Θέλετε να το εξηγήσετε; Δηλαδή μπορεί να επηρεάσει τη δική μου κρίση, ας πούμε σε σχέση με τις εκλογές, που είμαι ένας απλός αστυνομικός, είμαι ένας αρχιφύλακας και είμαι μέτρα τάξεως;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, θα υπάρχει μια αίσθηση επηρεασμού των υφισταμένων του, αλλά σε κάθε περίπτωση οι θεσμοί θα πρέπει να λειτουργούν...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι και ζήτημα ανεξαρτησίας ορισμένων θεσμών.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προασπίζεται όπως το λέτε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και των οργάνων της τάξης...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ήθελα να πω. Το άρθρο 3 αναφέρεται και στους δικαστικούς λειτουργούς και στα σώματα ασφαλείας και αναφέρεται σε δημόσιες εκδηλώσεις προτίμησης.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν τα είχαμε ξαναζήσει αυτά...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή πρέπει να είναι παλιά διάταξη, να είναι από το σύνταγμα του 75.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω είναι από αυτά που δεν έχουν αλλάξει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και λογικό, γιατί ήταν από τη δικτατορία και μετά. Ξέρουμε ότι υπάρχει επιρροή, ότι υπάρχουν διάφοροι αξιωματικοί που κάνουν μέσα εσωτερικά και λένε ψηφίστε αυτά. Αυτά τα ξέρουμε, αλλά είναι διαφορετικό τώρα αυτό.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή, όμως, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και ένα βεβαρημένο παρελθόν -μετά από πολλά χρόνια, νομίζω από τις αρχές δεκαετίας του ’90, ξαναείχαμε τελευταία φορά έκτακτες κρίσεις αξιωματικών στην ΕΛΑΣ με τη νυν ηγεσία της ΕΛΑΣ. Είχαμε τον Νοέμβριο έκτακτες κρίσεις, ενώ δυο μήνες μετά ήταν προγραμματισμένες οι τακτικές κρίσεις στην ελληνική αστυνομία. Υπάρχει ένα βεβαρημένο παρελθόν που δεν τιμά την παρούσα ηγεσία της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα ένα πρακτικό ζήτημα να σας ρωτήσω, εάν προχωρήσει, εάν υλοποιηθεί η εξαγγελία της κας υφυπουργού περί ΕΔΕ ποιος τη διενεργεί; Διότι αν ο ελεγχόμενος είναι ο αρχηγός του σώματος, ποιος τη διενεργεί την ΕΔΕ;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Φαντάζομαι θα υπάρχει ένας μηχανισμός, μια δικλείδα ασφαλείας. Δεν το γνωρίζω να σας πω αυτή την τεχνική λεπτομέρεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή μπορεί υφιστάμενος να ελέγξει τον αρχηγό; Όχι.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή την τεχνική δεν τη γνωρίζω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, απευθύνθηκα σε σας, επειδή είστε τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. Τώρα θα πάμε στο γενικότερο. Εσείς από την Κυριακή που μας πέρασε, από προχτές δηλαδή, προβάλετε ως το κόμμα που έρχεται στην εξουσία. Το ερώτημά μου είναι αν η περίοδος που απομένει είναι μια περίοδος, όπου θα συγκριθούν προγράμματα ή θα πάμε στις κάλπες με το κλίμα που διαπιστώσαμε να υπάρχει στις προηγούμενες εκλογές.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως κ. Παπαχρήστο και αυτές οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο είχανε έντονα άρωμα εθνικών εκλογών. Είναι εκλογές, στις οποίες, δυστυχώς, μιλήσαμε πολύ λίγο για το διακύβευμα το ευρωπαϊκό, για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ευρώπη, για το γεγονός ότι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας λαμβάνονται στο ευρωκοινοβούλιο, που έχει όλο και μεγαλύτερες εξουσίες. Υπ’ αυτή την έννοια έγινε πάλι περισσότερη συζήτηση με εθνική ατζέντα και είχαμε, βεβαίως, όλα αυτά που υπονόησα και στην αρχή με τη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ και άκουσα και από τον προηγούμενο ομιλητή σας για τα εργασιακά, τα fake news που είδανε το φως της δημοσιότητας και τα υποστήριξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί; Γιατί υπενθυμίσαμε ένα θετικό παράδειγμα, μιας εταιρείας, της ‘‘Παπαστράτος’’, όπου επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και με τις ευλογίες της κας Αχτσιόγλου μπορεί να λειτουργεί 7 μέρες τη βδομάδα, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 5 μέρες τη βδομάδα, να δουλεύουν λιγότερο από 40 ώρες, 37 ώρες, και να αμείβονται και καλύτερα. Και αυτό το παρουσιάσαμε ως ένα θετικό πρότυπο, ως ένα θετικό παράδειγμα και είπαμε αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοσίας να δουλεύουν και λιγότερο από 40 ώρες τη βδομάδα εάν συμφωνούν, η επιχείρηση να μπορεί να δουλεύει 7 ημέρες τη βδομάδα, χωρίς τούτο να σημαίνει μια επιπλέον επιβάρυνση στους εργαζομένους. Αντιθέτως, με λιγότερες ώρες και καλύτερες αποδοχές. Το ζητούμενο είναι να ξεπεράσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και ιδεοληψίες, να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Η χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων πρέπει να βγει σοφότερη. Δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται σε μεγάλο βαθμό αυτό, γιατί βλέπω ότι ακόμη και η επανεμφάνιση του κόμματος Βαρουφάκη, που λίγο έλειψε να μπει στην ευρωβουλή και να βγάλει έδρα, δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουμε γίνει σοφότεροι από όλη αυτή την περιπέτεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 165.000 ζουν ανάμεσά μας. Ο κ. Βαρουφάκης έχει μια βάση προσωπικών θαυμαστών που έχει σχεδόν χαρακτηριστικά ροκ σταρ, fan club.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά, όμως, νομίζω τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Το πρώτο εξάμηνο του κ. Βαρουφάκη στοίχισε στη χώρα κάποια δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, capital controls, τρίτο και τέταρτο μνημόνιο, υπερταμείο υπεραιωνόβιο, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, υπερπλεονάσματα «ματωμένα» μέχρι το 2060...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φαίνεται, όμως, ότι σε αυτούς που τον ψήφισαν τότε, διότι με τόσους σταυρούς είχε βγει πρώτος στη Β’ Αθηνών ο κ. Βαρουφάκης, γιατί ήταν πρώτος όταν είχε κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με περίπου τέτοιον αριθμό, φαίνεται ότι δεν πέρασε αυτό, που είναι ενδιαφέρον.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι να σας πω, στην περίοδο της κρίσης είδαμε διάφορα, θόλωσε η σκέψη πολλών συμπολιτών μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει, είναι η άποψή τους κ. Χαρακόπουλε.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, έχω δικαίωμα να κάνω και ’γω την κρίση μου. Δεν θεωρώ ότι ήταν ορθή επιλογή, η ψήφος στο κόμμα του κ. Καμμένου, που έφτασε τον Μάιο του 2012 να έχει 10,5 % και μετά πήρε τον Ιούνιο 7,5 %. Ήταν ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ήταν μια ετερόκλητη συμμαχία με εντελώς διαφορετικά «πιστεύω» η μία με την άλλη παράταξη, που το μόνο κοινό ήταν η εξουσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Πολλά κοινά «πιστεύω» είχαν, σε αυτό διαφωνώ μαζί σας, αλλά δεν έχει σημασία.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά είδαμε πολλά παράδοξα, να αποχωρεί το κόμμα και κάποια απολειφάδια να μένουν εκεί πέρα προκειμένου να μείνουν στους υπουργικούς θώκους, και άλλοι εξ αυτών να επιβραβεύονται και με σταυρό προτίμησης και να εκλέγονται ευρωβουλευτές. Δηλαδή, όλα αυτά για μένα δείχνουν ένα σκηνικό σύγχυσης, για να το πω αν θέλετε με όρους κόσμιους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι μια ιδεολογία που πρέπει να ερμηνευθεί με εργαλεία διαφορετικά.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Της καρέκλας!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοώ τους ψηφοφόρους, που πρέπει να ερμηνευθεί με εργαλεία που είναι διαφορετικά με αυτά που είχαμε παλιά.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως, φαίνεται ότι σιγά σιγά μπαίνουμε σε μια κανονικότητα και πάλι, και νομίζω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σηματοδοτεί αυτήν την επάνοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φοβάστε ότι μπορεί να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι μόνον δεν πιστεύω ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα αυτό, αλλά λογικά θα διευρυνθεί. Και η εμπειρία που έχουμε από το παρελθόν, και από τις ευρωεκλογές του 2009 με τον Καραμανλή που ακολούθησαν εθνικές εκλογές ήταν υπερδιπλάσια η διαφορά των τότε ευρωεκλογών με τις εθνικές που ακολούθησαν. Ομοίως και το 2014 με τις ευρωεκλογές, που χάσαμε με 3,6 και μετά ήταν κοντά στο 8 η διαφορά με την οποία κέρδισε ο κ. Τσίπρας. Βεβαίως, αυτές οι εκλογές ήταν εκλογές πόλωσης με χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά λογικά θα πρέπει αν όχι να διευρυνθεί, τουλάχιστον να μείνει αυτή η διαφορά. Και νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό και η ΝΔ με αξιώσεις μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα ποσοστά και ακόμη πιο στέρεη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή, γιατί δεν πιστεύω ότι κι όλα αυτά τα κόμματα, το κόμμα της κας Παπακώστα, κάτι κόμματα τα οποία πήραν 5-10 χιλιάδες ψήφους πανελληνίως ότι θα τολμήσουν να ξαναεμφανιστούν ενώπιον του ελληνικού λαού στις εθνικές κάλπες. Άρα, εκ των πραγμάτων υπάρχει ένα ποσοστό, μια μεγάλη διασπορά ψηφοφόρων σε μικρά κόμματα που μετείχαν σε αυτήν την κάλπη που θα επανατοποθετηθούν στις εθνικές εκλογές. Και νομίζω ότι επειδή το διακύβευμα θα είναι πολύ σαφέστερο πιά, πολύ πιο ξεκάθαρο -ψηφίζουμε για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας- πιστεύω ότι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας θα είναι υψηλότερα όσον αφορά τουλάχιστον τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να επιστρέψω στον τομέα που είναι η αρμοδιότητά σας. Κατ’ αρχάς να πω ότι έγκριτος νομικός μου έστειλε μήνυμα, τηλεθεατής μας, υπεύθυνη πειθαρχικά για την ΕΔΕ σύμφωνα με το ΠΔ που εξεδόθη τον Δεκέμβριο του 2018 είναι η υφυπουργός, η κα Παπακώστα.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Την αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ΝΔ έχει σηκώσει πολύ ψηλά και το θέμα της ασφάλειας. Στις δημοσκοπήσεις που βλέπουμε βέβαια δεν είναι και στα πρώτα, είναι, όμως, στο τοπ 5 των θεμάτων. Σας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εκλεγείτε και θα έλθει η μαύρη δεξιά. Και έχετε κάνει κι εσείς και ο κ. Μητσοτάκης κάποιες δηλώσεις που έχουν μια μεγάλη, δηλαδή θα καθαρίσω τα Εξάρχεια πολύ γρήγορα, οι οποίες βγάζουν μια ένταση. Θέλετε να μας δώσετε μια εικόνα των προθέσεων;

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι υπάρχει έξαρση της βίας, της ανομίας και της εγκληματικότητας στη χώρα είναι μια πραγματικότητα που δεν καταγράφεται απλά στα δελτία ειδήσεων των καναλιών και στις εφημερίδες...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η χαμηλής έντασης εγκληματικότητα.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Παπαχρήστο τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΛΑΣ δείχνουν επιβάρυνση της εγκληματικότητας σε σχέση με τα στοιχεία που είχαμε το 2014. Καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία τα ΕΛΑΣ η έξαρση αυτή της εγκληματικότητας και της ανομίας.
Νομίζω είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή επειδή υπέγραψε μνημόνια, έγινε μνημονιακότερη αυτών που κατηγορούσε ως κυβερνήσεις των μνημονίων, υποδέχθηκε την κα Μέρκελ, από εκεί που έλεγε γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ, κ.λπ. κ.λπ, προσπαθεί να δώσει εξετάσεις αριστεροσύνης, σε τομείς όπως η δημόσια τάξη, η παιδεία, η σχέσεις με την Εκκλησία.
Όσον αφορά το κομμάτι της δημόσιας τάξης βλέπετε τι έκανε. Έλαβε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Επανάφερε το άσυλο της ανομίας στα Πανεπιστήμια με τον νόμο Γαβρόγλου. Με τον νόμο Παρασκευόπουλου έβγαλε έξω κάθε είδους εγκληματικό στοιχείο, τροφοδοτώντας μια ανακύκλωση της εγκληματικότητας και εκθέτοντας και διεθνώς τη χώρα, γιατί εγκληματίες σκληροί που βγήκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου εγκλημάτησαν και στο εξωτερικό. Κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, όπου θα ήταν ο Κουφοντίνας και ο κάθε τρομοκράτης, αμετανόητος αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη, και δεν θα έπαιρνε άδειες κάθε τόσο...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει και ένα προοδευτικό επιχείρημα για τις φυλακές που είναι η προστασία των κρατουμένων που δεν είναι βίαιοι αλλά εν πάση περιπτώσει. Το λέω επειδή υπάρχουν πολλά περιστατικά στις φυλακές, τώρα που σκοτώνονται, είναι πολύ…

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κι αυτό επίσης δεν είναι ένα ερώτημα; Οι συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές, πέραν των φυλακών τύπου Γ´; Μπαίνει κάποιος για ένα αδίκημα και κινδυνεύει από τις συμμορίες και τις μαφίες, που υπάρχουν μέσα στις ελληνικές φυλακές που τις λυμαίνονται. Καταργήσανε επίσης -αυτό και αν ήταν τώρα- κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομάδα ΔΕΛΤΑ, που ήταν η εποχούμενη ομάδα ταχείας επέμβασης των δικυκλιστών, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μπαχαλάκηδων στα Εξάρχεια και αλλού. Αποδυνάμωσαν την ομάδα ΔΙΑΣ. Αυτά είναι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που είχαν συγκεκριμένη στόχευση για ένα συγκεκριμένο κοινό, που ήθελε να δώσει εξετάσεις αρστεροσύνης σε αυτό το κοινό, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, λοιπόν, λέμε τα ζητήματα αυτά του νόμου και της τάξης, που επιχειρούν να τα λοιδορήσουν και να τα χλευάσουν, δηλαδή η ασφάλεια του πολίτη, η καθημερινότητά του, το να νοιώθει κανείς ασφαλής, δεν έχει πρόσημο ιδεολογικό. Το να πάει κανείς σε μια παρουσίαση βιβλίου και να κινδυνεύει γιατί θα τον χλευάσουν ή θα τον προπηλακίσουν. Κι αυτό που περιγράφω δεν είναι κάτι φανταστικό, το υπέστην κι εγώ όταν παρουσιάζαμε διηγήματά μου από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας και είχαν μαζευτεί απέξω 15 τύποι, κάποιοι εξ αυτών επιβραβεύθηκαν και με κυβερνητικές θέσεις αργότερα, σε θέσεις ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προπηλακίζοντας, υβρίζοντας, χλευάζοντας, την κα Γκερέκου, εμένα, συναδέλφους άλλους που ήλθαν, πολίτες που ήλθαν να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση διηγημάτων, ούτε καν πολιτικού περιεχόμενου βιβλίου. Λοιπόν, για ποια δημοκρατία και ελευθερία μιλάμε αν κάποιος φοβάται να πάει σε μια παρουσίαση βιβλίου ή σε μια άλλη οποιαδήποτε παρουσίαση. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και ελευθερίας η ασφάλεια του πολίτη. Για εμένα είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια του πολίτη, και ως τέτοιο το βλέπουμε και γι’ αυτό θα εργαστούμε για την αποκατάστασή του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Χαρακόπουλε ευχαριστούμε. Ήταν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=BTCjxWi5_Z8

back to top