Menu
A+ A A-

Ο Μ. Χαρακόπουλος ομιλητής σε Διεθνές Συνέδριο: Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία

ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ

Αθήνα, 26 Μαΐου 2022

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία

• Για τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος της Ελληνικής Βουλής, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, θα μιλήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων (1991-2021) από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το θέμα της εισήγησης του Μάξιμου Χαρακόπουλου είναι: «Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία. Οι Λειτουργίες στις εκκλησίες όπου οι καμπάνες σίγησαν το 1922».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην τελετή έναρξης του συνεδρίου και ακολούθως θα μεταβεί στο Άγιο Όρος.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ιεράρχες, υψηλές προσωπικότητες και ειδικοί επιστήμονες από τον ορθόδοξο και λοιπό χριστιανικό κόσμο. Μεταξύ αυτών θα μιλήσουν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Βάντσος, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Coptic Orthodox Archbishop of London Archbishop Angaelos, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο κ. Ιωάννης Κτιστάκις, ο Secretary of the Pontifical Councilfor Promoting Christian Unity Bishop Brian Farrell, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ κ. Νικόλαος Μαγγιώρος, ο Chief Rabbi American Jewish Committee, Rabbi David Rosen, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης κ. Τύχων και ο 104th Archbishop of Canterbury – Primate of All England Right Revd Dr Rowan Williams.

Read more...

Ο Μ. Χαρακόπουλος εύχεται “καλοτάξιδο” στο βιβλίο Ντ. Αυγουστή: Ο κυπριακός ελληνισμός παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος!

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Αθήνα, 26 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ:

Ο κυπριακός ελληνισμός παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος

«Η από αρχαιοτάτων ετών διαρκής, ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, με την τεράστια προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, επιβάλλει την μύηση κάθε γενιάς Ελλήνων στον πλούτο αυτού του κοινού μας παρελθόντος». Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Αυγουστή «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι» στην Λάρισα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του προς τους διοργανωτές της παρουσίασης -την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, τα Εκπαιδευτήρια «Μ.Ν. Ράπτου», τις Εκδόσεις «Γερμανός» και το Βιβλιοπωλείο «Άνεμος»- ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και εκφράζει την λύπη του γιατί αδυνατεί να παραβρεθεί, «καθώς την ίδια ώρα προεδρεύω στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στη συζήτηση και επεξεργασία νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποδέσμευση της αστυνομίας από την επίδοση εγγράφων και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών».
Ωστόσο, όπως σημειώνει, «δραττόμενος της ευκαιρίας, εύχομαι ολόψυχα το βιβλίο του Ντίνου να είναι “καλοτάξιδο”, και να διαβαστεί απ’ όσο δυνατόν περισσότερους συμπατριώτες μας. Όπως επανειλημμένως έχει ειπωθεί, η γνώση της ιστορίας του είναι το ισχυρότερο όπλο ενός έθνους. Άνευ αυτής καθίσταται άθυρμα των συγκυριών της κάθε εποχής και είναι μοιραία και αναπόφευκτη η εξάλειψή του. Κι αν η αλήθεια αυτή έχει καθολική ισχύ, αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγαλύτερη είναι η αξία της για το έθνος των Ελλήνων.
Η από αρχαιοτάτων ετών διαρκής, ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, με την τεράστια προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, επιβάλλει την μύηση κάθε γενιάς Ελλήνων στον πλούτο αυτού του κοινού μας παρελθόντος. Ιδιαίτερα σήμερα, με την απειλή της ιστορικής λήθης να αναδύεται ως αυξανόμενο ρεύμα σε μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα, αλλά και την παροξυμμένη τουρκική επιθετικότητα που εμφορείται από τα οράματα του νεοοθωμανισμού, πρέπει να σημάνει συναγερμός συνειδήσεων σε σύμπαντα τον ελληνισμό. Και ξεχωριστό τμήμα αυτού του διαχρονικού ελληνισμού, με αδιάλειπτη παρουσία από αρχαιοτάτων χρόνων, συνιστούν οι Έλληνες της Κύπρου. Ελληνισμός που παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος, παρά τους αιώνες της ξενικής κατοχής, γεννώντας συνεχώς ήρωες υπερασπιστές της ταυτότητάς του, από τον Ονήσιλο μέχρι τον Αυξεντίου.
Αυτή την ελληνικότητα της Κύπρου, και τον ευγενικό αγώνα που διεξάγει για την επιβίωσή του, απέναντι στον σύγχρονο ιταμό κατακτητή, ο οποίος επιβουλεύεται ακόμη και το ελεύθερο τμήμα της μεγαλονήσου, υπηρετεί με υψηλό πατριωτικό φρόνημα ο Ντίνος Αυγουστής από την πόλη της Λάρισας, εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι το πόνημά του να βρει την απήχηση που του αξίζει στο αναγνωστικό κοινό».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Βουλή: Αστυνομικοί απαλλαγμένοι από πάρεργα στη μάχη προστασίας των πολιτών

ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:

Αστυνομικοί απαλλαγμένοι από πάρεργα στη μάχη προστασίας των πολιτών

«Χωρίς αμφιβολία, η απαλλαγή της αστυνομίας από το άχθος τέτοιων πάρεργων, όπως η επίδοση δικαστικών εγγράφων ή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής ή η επικύρωση αντιγράφων από το πρωτότυπο, θα δώσει τη δυνατότητα αποδέσμευσης ικανού αριθμού αστυνομικών για την κύρια αποστολή της ΕΛΑΣ, την προστασία της ζωής, της τιμής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανοίγοντας τη συζήτηση, στην κοινοβουλευτική επιτροπή που προεδρεύει, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και την αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά την εισηγητική του παρέμβαση επισήμανε ότι «η έως σήμερα διαδικασία, με το αστυνομικό όργανο που αναζητά τον πολίτη για να του επιδώσει το έγγραφο για δικαστική του υπόθεση, είναι απαρχαιωμένη, γραφειοκρατική και χρονοβόρα. Η σημερινή διάταξη έρχεται να θεραπεύσει αυτή την αδυναμία, να εκσυγχρονίσει κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι αυτό ασφαλώς αφορά άπειρες διαδικασίες που διέπουν τις σχέσεις του πολίτη με τις υπηρεσίες του κράτους, της αυτοδιοίκησης και των θεσμών. Σχέσεις που με τον τρόπο που γίνονταν διαμόρφωναν ένα κράτος Λεβιάθαν, αργοκίνητο, που δεν επιτελούσε τους ρόλους για τους οποίους είχε συσταθεί, ένα κράτος που κατέληγε πολλές φορές να είναι δυνάστης για τον πολίτη. Άπειρες χαμένες ώρες, από κρατικούς υπαλλήλους, που θα μπορούσαν να κάνουν ουσιαστικό έργο, γιατί καθυστερήσαμε να πράξουμε τα αυτονόητα. Την ίδια ώρα που γινόταν η ψηφιακή επανάσταση που έχει αλλάξει συθέμελα την ζωή μας.
Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως, ότι η μετάβαση ήταν και ζήτημα ανθρώπων. Οι παλαιότερες γενιές είχαν μάθει διαφορετικά. Οι νέες, όμως, μαζί με την ομιλία, για να μην πω με το περπάτημα, μαθαίνουν πλέον και την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Ασφαλώς, θα υπάρχουν πρόνοιες για φυσική επίδοση εγγράφων σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε ηλικιωμένους άνω των 70 ετών».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα διατρέξαμε μια τεράστια απόσταση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Σε αυτό βοήθησε και η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας και κατά κοινή ομολογία έγιναν μεγάλα βήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε σημειώνοντας ότι «ο πολίτης απαιτεί από το κράτος να του παράσχει διαρκώς και παντού ασφάλεια. Ασφάλεια για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στον δρόμο, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, στον επαγγελματικό του χώρο, σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας. Η αποδέσμευση της ΕΛΑΣ από τα πάρεργα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, απελευθερώνοντας εκατοντάδες αστυνομικούς από γραφειοκρατική αγγαρεία και στέλνοντάς τους στην μάχη της προστασίας των πολιτών».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με πρέσβη Καζακστάν: Επικίνδυνη η αναβίωση του αναθεωρητισμού στην Ευρασία

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Αθήνα, 24 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ:

Επικίνδυνη η αναβίωση του αναθεωρητισμού στην Ευρασία

• Αποδέχθηκε πρόσκληση για Διεθνές Forum Θρησκειών στη Νουρ Σουλτάν

«Σε μια κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που επιβαρύνεται από τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αναβίωση του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, οι πρωτοβουλίες διαλόγου και αλληλοκατανόησης εκπροσώπων διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενες. Πολύ περισσότερο, που από κάποιες πλευρές επιχειρείται η εργαλειοποίηση της θρησκείας για τη επίτευξη πολιτικών στόχων. Υπ’ αυτό το πρίσμα η σύγκλιση στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας της Κεντρικής Ασίας, του “Forum των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών” είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι ασμένως αποδεχόμαστε την πρόσκληση της συμμετοχής μας σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, καθώς μοιραζόμαστε ανάλογες αξίες και οραματισμούς. Με την ευκαιρία αυτή ευχήθηκα στον κ. πρέσβη να έχει μια δημιουργική και γόνιμη θητεία στην Αθήνα, που θα φέρει εγγύτερα τον λαό του Καζακστάν με αυτόν της Ελλάδας, προς χάριν της συνεργασίας και της ειρήνης». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Αθήνα κ. Yerlan Baudarbek-Kozhataev.
Ο πρέσβης του Καζακστάν επέδωσε στον επικεφαλής της ΔΣΟ επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες του 7ου Forum των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ Σουλτάν, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2022. Το θέμα του επερχόμενου φόρουμ θα είναι «Ο ρόλος των ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της ανθρωπότητας στη μεταπανδημική περίοδο». Να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές θα είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, ενώ όπως ειπώθηκε, ήδη, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει.
Επίσης, ο κ. Baudarbek-Kozhataev ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι, μετά τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα του, η σύνθεση της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου του Καζακστάν στη ΔΣΟ παραμένει ως έχει. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το Καζακστάν -τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών- είναι προσηλωμένο στις αρχές της θρησκευτικής ανεκτικότητας και του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας.
Από την μεριά του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετατροπής από την τουρκική ηγεσία της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος και κατέστησε τον συνομιλητή του κοινωνό της εκστρατείας που έχει εγκαινιάσει η ΔΣΟ για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφερε στον πρέσβη του Καζακστάν και τον τόμο που έχει εκδώσει ο διακοινοβουλευτικός θεσμός με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 4

Read more...

Ευχαρίστησαν τον Μάξιμο οι αγρότες στα Πλατανούλια: Ικανοποίηση για την ΚΥΑ των αποζημιώσεων στα βιομηχανικά αχλάδια

Φωτ. 1

Αθήνα,23 Μαΐου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΧΛΑΔΙΩΝ:

Ικανοποίηση για την ΚΥΑ των αποζημιώσεων στα βιομηχανικά αχλάδια

Την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους «για τις αποτελεσματικές προσπάθειες που κατέβαλε», ώστε να δρομολογηθεί η εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ αποζημίωση στα βιομηχανικά αχλάδια της περιοχής, που επισφραγίστηκε με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ (ΦΕΚ 2482/Β/20-5-2022), διατύπωσαν οι αγρότες παραγωγοί βιομηχανικών αχλαδιών στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Πλατανούλια του δήμου Τυρνάβου, μετά από πρόσκληση των προεδρείων των δύο συνεταιρισμών του χωριού, του «Α.Σ. Πλατανουλίων» και του «Α.Σ. Φρουτοπηγή», οι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον Θεσσαλό πολιτικό για το αίσιο τέλος της προσπάθειας, ώστε να προκύψουν αποζημιώσεις για τις ζημιές στα βιομηχανικά αχλάδια της περιοχής που επλήγησαν σφόδρα από τους παγετούς την άνοιξη του 2021, αφού δεν εντάσσονταν στις αποζημιώσεις που προβλέπει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ. Επιπλέον, εξέφρασαν την ανακούφισή τους για την υπογραφή της ΚΥΑ, καθώς οι ζημιές στην καλλιέργεια ήταν πράγματι σημαντικές, μείωσαν κατά πολύ την περυσινή παραγωγή και τους δημιούργησαν οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την ανταπόκρισή τους στα καλλιεργητικά έξοδα της φετινής χρονιάς. Όπως τόνισαν, η καταβολή των αποζημιώσεων σε μια καλλιέργεια με υψηλά έξοδα η οποία είχε πολύ χαμηλές αποδόσεις, θα τους επιτρέψει να ανακάμψουν, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία την περίοδο αυτή που και η αγροτική παραγωγή μαστίζεται από τις επιπτώσεις της ακρίβειας, λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός βουλευτής, συνοδεία των προεδρείων των Συνεταιρισμών και παραγωγών είχε επισκεφθεί δις την διοίκηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα αποζημιώσεων για την καλλιέργεια του βιομηχανικού αχλαδιού, της οποίας ο κύριος όγκος παραγωγής πανελλαδικά εστιάζεται στα χωριά του δήμου Τυρνάβου και να ζητήσει την ένταξη της καλλιέργειας στο ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες που επλήγησαν σε προανθικό στάδιο. Μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου ότι η καλλιέργεια θα ενταχθεί στο ad hoc πρόγραμμα, επισκέφθηκε με τους αγρότες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις και να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους.
Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του «για την αίσια κατάληξη που είχε όλη αυτή η εργώδης προσπάθεια και η στενή συνεργασία με τους αγρότες και τους Συνεταιρισμούς των Πλατανουλίων. Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πρωτογενή παραγωγή. Προσωπικά δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου γιατί μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια και ξέρω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τον αγώνα των αγροτών. Θα ήθελα, ωστόσο, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και συνοδοιπόρο από τα φοιτητικά μου χρόνια, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον φίλο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την αίσια έκβαση των αποζημιώσεων».
Στη συνάντηση, εκ μέρους των αγροτών, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Δένδρων-Πλατανουλίων-Αγίας Σοφίας, κ. Δημήτρης Ρίζος, ο πρόεδρος του «Α.Σ. Πλατανουλίων» κ. Θανάσης Κατσής και τα μέλη κ.κ. Γιάννης Ζαμπόγιας, Γιώργος Ματράκης, Θανάσης Γκανάτσιος, Γιώργος Πουτόκας, Νίκος Ματράκης, καθώς επίσης ο πρόεδρος του «Α.Σ. Φρουτοπηγή» κ. Κώστας Μαλάκος και τα μέλη κ.κ. Στέλιος Μαλάκος και Δημήτρης Γκανάτσιος.

Φωτ. 2

Φωτ. 3

Φωτ. 4

Φωτ. 1. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αγρότες στα Πλατανούλια που τον ευχαριστούν μετά την αίσια έκβαση της αποζημίωσης των βιομηχανικών αχλαδιών.

Φωτ. 2. Η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας Χαρακόπουλου και αγροτών των Πλατανουλίων στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στις 23.11.22.

Φωτ. 3. Η δεύτερη συνάντηση Χαρακόπουλου και εκπροσώπων των παραγωγών βιομηχανικών αχλαδιών με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στις 7.2.22.

Φωτ. 4. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και παραγωγοί Πλατανανουλίων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων: Βήμα-βήμα κατακτούμε μικρές νίκες για τις τρίτεκνες οικογένειες • Ζήτημα επιβίωσης το δημογραφικό!

ΜΑΞΙΜΟΣ

Λάρισα, 23 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ:

Βήμα-βήμα κατακτούμε μικρές νίκες για τις τρίτεκνες οικογένειες

• Ζήτημα επιβίωσης το δημογραφικό

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στενή συνεργασία που έχουμε διαχρονικά και νομίζω ότι βήμα-βήμα έχουμε πετύχει πράγματα, έχουμε θεσμοθετήσει μέτρα υπέρ της τρίτεκνης οικογένειας. Βεβαίως, μένει ακόμη να γίνουν πολλά προς την κατεύθυνση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, στη σύνταξη του οποίου εργάστηκα ως αντιπρόεδρός της». Με αυτή την επισήμανση της αγαστής συνεργασίας με τον Σύλλογο Τριτέκνων Λάρισας ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην εκδήλωση του Συλλόγου που ήταν αφιερωμένη στην μητέρα που γέννησε το τρίτο παιδί το 2021.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου, αναφέρθηκε στη μέριμνα προς την τρίτεκνη οικογένεια, άλλα και στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της δημογραφικής συρρίκνωσης στη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «παλιότερα η τρίτεκνη οικογένεια δεν ήταν καν στο προσκήνιο. Έγιναν σημαντικά βήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε θέσει υψηλότερους στόχους και δικαίως τους διεκδικείτε, την εξίσωση της τριτεκνίας με πολυτεκνία. Οι πολυμελείς οικογένειες είναι πράγματι μία απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα. Νωρίτερα συζητούσαμε με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της ενορίας σας, τον π. Αχίλλιο, για τις διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο είναι ένα πρόβλημα του σύγχρονου ευρωπαϊκού, δυτικού κόσμου. Δεν είναι ένα ζήτημα που άπτεται μόνο οικονομικών κινήτρων. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Εάν ήταν, όμως, μόνο αυτό οι πιο οικονομικά προηγμένες χώρες από εμάς, θα το είχαν επιλύσει. Βλέπετε η Γερμανία, η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι μία γερασμένη κοινωνία που αντιμετωπίζει, επίσης, οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, όπως και εμείς. Συνειδητοποιούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα οικονομικά κίνητρα. Έχει να κάνει με πρότυπα ζωής και την ιεράρχηση αξιών. Ούτε στο Πακιστάν ούτε στο Αφγανιστάν, στην Ινδία ή την Κίνα έχει υψηλότερο βιοτικό επίπεδο η μέση οικογένεια, που εκεί γεννά περισσότερα παιδιά.
Το δημογραφικό, όμως, για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, όπως είπε νωρίτερα και η αγαπητή πρόεδρος, είναι ζήτημα επιβίωσης. Ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και ήδη στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, που εργάστηκα ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό, καταλήξαμε σε ένα πόρισμα. Στην Ελλάδα ξέρετε ένα από τα βασικά μας προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχει συνέχεια πολιτικής. Κάθε κυβέρνηση επιχειρεί, εκ του μηδενός πολλές φορές, να χαράξει πολιτική. Παλαιότερα θα έλεγα ότι είχαμε πολύ μεγαλύτερη ένταση αυτής της “ασθένειας”, κάθε υπουργός ακόμα και τις ίδιας κυβέρνησης πίστευε ότι ο ίδιος γράφει από το μηδέν σε λευκή πλάκα τα οποία κυβερνητικά προγράμματα.
Εκείνο που χρειάζεται είναι να θέσουμε έναν στόχο και να τον υπηρετήσουμε με συνέπεια. Σήμερα τα οικονομικά της χώρας επιτρέπουν να κάνουμε τα πρώτα βήματα, αύριο που η οικονομία θα είναι καλύτερη να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα. Στην παρούσα κυβέρνηση, καθιερώθηκε το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί ως ένα κίνητρο, μειώθηκε ο Φ.Π.Α σε μία σειρά από βρεφικά είδη, ελήφθησαν πρόνοιες, μειώθηκαν φόροι. Το ζήτημα είναι να γίνουν και άλλα βήματα».
Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε δεσμευόμενος ότι «εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα συνεχίσω να έχω μαζί σας αυτήν την καλή συνεργασία που έχουμε εγκαινιάσει τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, μετά τη συνεργασία που είχαμε κατέθεσα ερώτηση, ζητώντας τα μειωμένα τέλη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που ισχύουν για την πολύτεκνη οικογένεια να ισχύσουν και για την τρίτεκνη οικογένεια. Πιστεύω ότι βήμα-βήμα μπορούμε να κατακτούμε μικρές νίκες βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης για τις τρίτεκνες, για τις πολυμελείς οικογένειες. Το δημογραφικό είναι μείζον εθνικό πρόβλημα και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε. Εύχομαι υγεία και πρόοδο, πάνω από όλα στα παιδιά σας».

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 1

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/YuF0BluSIBA

Read more...

Μαξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση για απαγχονισθέντες στον Δοξαρά: Και σήμερα διαπράττονται εγκλήματα πολέμου στην Ευρώπη • Χρέος μας να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Μάξιμος Δοξαράς 1

Λάρισα, 22 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΟΞΑΡΑ:

Και σήμερα διαπράττονται εγκλήματα πολέμου στην Ευρώπη

• Χρέος μας να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία

«Θέλω να εξάρω με την εδώ παρουσία μου την πρωτοβουλία του δήμου Κιλελέρ και του προέδρου της κοινότητας Δοξαρά, να τιμήσουμε σήμερα τη μνήμη των 24 πατριωτών που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ βαρύ φόρο αίματος στην προσπάθεια να αποτινάξει η Ευρώπη την ναζιστική μπότα πριν από 78 χρόνια». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση μνήμης προς τιμή των 24 απαγχονισθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944 στον Δοξαρά του Δήμου Κιλελέρ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι «δυστυχώς, η Ελλάδα, αν και βρέθηκε με την πλευρά των νικητών δεν έδρεψε τους καρπούς της νίκης, γιατί μετά το ένδοξο έπος της Εθνικής Αντίστασης ακολούθησε ο εμφύλιος πόλεμος. Μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας κάποιοι πίστεψαν ότι παίρνοντας τα όπλα, βιαίως, μπορούσαν να αποκόψουν την Ελλάδα από τον δυτικό κόσμο, από τον ελεύθερο κόσμο, κατά την έκφραση του Winston Churchill, και να την προσδέσουν στο άρμα της Σοβιετικής Ένωσης. Και έτσι, μπορέσαμε να δρέψουμε ως καρπούς μόνο την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Δεν ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό η Βόρειος Ήπειρος, παρότι για δεύτερη φορά απελευθερώθηκε με τα όπλα και δεν υλοποιήθηκε, βεβαίως, το όραμα της Ένωσης της Κύπρου με τη μητέρα πατρίδα. Εβδομήντα οχτώ χρόνια μετά ορθώς τιμούμε τη μνήμη των απαγχονισθέντων 24 πατριωτών της ευρύτερης περιοχής -και χαίρομαι που παρευρίσκονται εδώ και οι πρόεδροι των μαρτυρικών κοινοτήτων που υπέστησαν τη ναζιστική θηριωδία-, γιατί αυτή η εκδήλωση τιμής μας υπενθυμίζει ότι η ειρήνη που θεωρούσαμε δεδομένη στην Ευρώπη, δεν είναι. Εβδομήντα οχτώ χρόνια, μετά, βλέπουμε έναν πόλεμο, όχι απλά ψυχρό πόλεμο, άλλα πραγματικό πόλεμο στη γειτονιά μας. Και βλέπουμε να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου -όπως αυτά τότε- και σήμερα, να εκτελούνται εν ψυχρώ άμαχοι, αθώοι πολίτες στο ευρωπαϊκό έδαφος και αυτό μας κάνει και πάλι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα ορθώς, και πάλι, είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι με αυτούς που αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Φέτος είναι και μία χρονιά μνήμης, καθώς τιμούμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας και τις 120 μυριάδες των προσφύγων -κατά την έκφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου- που ήρθαν ρακένδυτοι στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν εδώ μία νέα αρχή. Είναι σκόπιμο να συνειδητοποιήσουμε το μάθημα της ιστορίας, πως, όποτε υπήρξε διχασμός στην πατρίδα, όποτε επιτρέψαμε το σαράκι του διχασμού να εμφιλοχωρήσει, υποστήκαμε δεινές καταστροφές, υποστήκαμε ήττες. Αντιθέτως, όποτε λειτουργήσαμε με ομόνοια, με ομοψυχία, με ενότητα μπορέσαμε να μεγαλουργήσουμε. Ας κρατήσουμε αυτό ως δίδαγμα.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή Κιλελέρ και στον πρόεδρο του χωριού, γιατί μας υπενθυμίζουν με αυτές τις εκδηλώσεις, το καθήκον που έχουμε απέναντι στη θυσία αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδος, άλλα και απέναντι στις επόμενες γενιές, στεκόμενοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αιωνία τους η μνήμη!»
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηνε και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ενώ το προσκλητήριο νεκρών έγινε από τον πρόεδρο του Δοξαρά κ. Λάμπρο Παλιοκώστα, που αναφέρθηκε και στα τραγικά γεγονότα της εποχής.
Στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων, κατέθεσαν, εκτός των τοπικών αρχών, και οι πρόεδροι των κοινοτήτων -Δοξαρά κ. Λ. Παλιοκώστας, Αγίου Γεωργίου κα Γιολ. Νανούλη, Πολυνερίου κ. Μιχ. Ντάφος, Λουτρού κ. Κ. Δοβλατανιώτης και Κάστρου Θ. Ζέρβας- απ’ όπου κατάγονταν οι 24 απογχονισθέντες πατριώτες.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Μπίλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ κ. Σ. Νταφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης και η κα Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αχ. Βαρδακούλης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνος κ. Κ. Τσιαγκλάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και συγγενείς των θυμάτων.

Μάξιμος Δοξαράς 2

Μάξιμος Δοξαράς 3

Μάξιμος Δοξαράς 4

Μάξιμος Δοξαράς 5

Μάξιμος Δοξαράς 6

Μάξιμος Δοξαράς 7

Μάξιμος Δοξαράς 8

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/zPOkwMvpaBk

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος από Φαλάνη: Ευρωπαϊκή στήριξη αγροτών για αποτροπή επισιτιστικής κρίσης

MAX 1

Λάρισα, 22 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ:

Ευρωπαϊκή στήριξη αγροτών για αποτροπή επισιτιστικής κρίσης

Με πολίτες της Φαλάνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που βρέθηκε στην κωμόπολη με αφορμή τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ήταν το βασικό θέμα που ετέθη στον Θεσσαλό πολιτικό, που σημείωσε ότι «αν και η λύση στο εξωγενές αυτό πρόβλημα θα έπρεπε να ήταν ευρωπαϊκή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήδη έσπευσε να λάβει μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών, η απόδοση των οποίων θα γίνει άμεσα αισθητή».
Για τις συνακόλουθες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «μπορεί ταυτόχρονα να αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι τιμές που οι παραγωγοί πουλούν τα προϊόντα τους, ωστόσο, χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις, κυρίως, στην κατεύθυνση των αγροτικών εφοδίων και του αγροτικού πετρελαίου. Ο πόλεμος, όμως, στην Ουκρανία και η απειλή παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης πρέπει να αφυπνίσει την ΕΕ για τη στήριξη των αγροτών και την αναμόρφωση της ΚΑΠ στην κατεύθυνση της επάρκειας τροφίμων στην Ευρώπη».
Ο κυβερνητικός βουλευτής δέχθηκε συγχαρητήρια για το ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα για την ομιλία του στο Κογκρέσο ενώπιον των Αμερικανών Γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που κατ’ επανάληψη των χειροκρότησαν, αναγνωρίζοντας το αναβαθμισμένο κύρος της χώρας και τον ρόλο της Ελλάδας στην νοτιονατολική Ευρώπη.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του νομού και επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας συμμετείχε στην πανηγυρική λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και την λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Φαλάνης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου υπό τους παιάνες της δημοτικής φιλαρμονικής Λάρισας.

MAX 2

MAX 3

MAX 4

MAX 5

MAX 6

MAX 7

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στο Λιβάδι: Ευτύχημα που στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται ο Κυριάκος

ΜΑΞΙΜΟΣ 1 6

Λάρισα, 21 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ:

Ευτύχημα που στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται ο Κυριάκος

«Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, όπου διεξάγεται ένας αιματηρός πόλεμος, μεταξύ δύο ομόδοξων με εμάς λαών, με τεράστιες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία που πλήττουν σοβαρά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε έξαρση οι τουρκικές προκλήσεις κατά της πατρίδας μας, είναι ευτύχημα το γεγονός ότι στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται ο σημερινός πρωθυπουργός». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακοπουλος, συνομιλώντας με κατοίκους στο Λιβάδι Ελασσόνας. Νωρίτερα συμμετείχε στον αρχιερατικό εσπερινό στον Ι. Ναό το Αγίου Κωνσταντίνου στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε με την πρόσφατη παρουσία του στις ΗΠΑ και την καθολικά θετική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ότι γνωρίζει να κάνει τις ορθές επιλογές για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της Ελλάδας».
Ο κυβερνητικός βουλευτής αναγνώρισε ότι «μπροστά μας έχουμε, αναμφίβολα, έναν δύσβατο δρόμο, που απαιτεί επιδέξια διπλωματία, σταθερό προσανατολισμό και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Όλα αυτά τα στοιχεία τα εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση, η οποία μέχρι τις εκλογές έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο, το οποίο, όμως, πρέπει να έχει συνέχεια. Η επιστροφή σε αποτυχημένες συνταγές του λαϊκισμού ή σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας, υπό τις παρούσες παγκόσμιες και εσωτερικές προκλήσεις, θα έβαζε σε κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει».

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 7

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 7

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 6

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 6

ΜΑΞΙΜΟΣ 6 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 7 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 8 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 9 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 10 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 11 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 12 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 13

ΜΑΞΙΜΟΣ 14

Read more...

Μάξιμος προς Βορίδη: Να λειτουργήσει Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών

Μαξιμος Περιστυλιο Βουλης

Αθήνα, 20 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Να λειτουργήσει Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών

Να εισακουσθεί από την πολιτεία η έκκληση κατοίκων του Μακρυχωρίου για τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην έδρα του δήμου Τεμπών ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από γονείς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Μακρυχώρι, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να στηρίξει προς τούτο τον δήμο Τεμπών. Στην ερώτησή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η δημογραφική κατάσταση της πατρίδας μας είναι γνωστό τοις πάσι πως βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και οι σχετικοί δείκτες βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Οι διαπιστώσεις αυτές μας αναγκάζουν, αν επιθυμούμε να αλλάξουμε την αρνητική πορεία των πραγμάτων, να λαμβάνουμε όπου χρειάζεται τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία βοηθούν τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια και να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος σήμερα, μεταξύ άλλων, με τα ωράρια εργασίας.
Γι αυτό και είναι αναγκαία η διεύρυνση του δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανακούφιση των βαρών μιας οικογένειας σε μια κρίσιμη φάση της ανατροφής των παιδιών της, που είναι τα πρώτα χρόνια τους. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αναμφίβολα, διευκολύνουν τις εργαζόμενες μητέρες. Η ύπαρξή τους, αυτονόητη για κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αποτελεί και κίνητρο για ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, χωρίς να προβληματίζεται πώς θα διευθετήσει την επαγγελματική του ζωή.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αίτημα των κατοίκων του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο χωριό τους είναι εύλογο, πολλώ δε μάλλον, που αίθουσα υφίσταται στο κεφαλοχώρι -που αποτελεί και την έδρα του δήμου Τεμπών- και ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από 14 οικογένειες, ενώ θα μπορούσε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός να φιλοξενήσει νήπια και από τα γύρω χωριά.
Η ύπαρξη ενός βρεφονηπιακού σταθμού, αναμφίβολα, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής της περιοχής, και αποτρέπει την πιθανή μετανάστευση νέων ζευγαριών σε αστικά κέντρα, λόγω της αδυναμίας να διευθετήσουν το πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και της φροντίδας των παιδιών τους».
Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν «προτίθεται να συνδράμει τον Δήμο Τεμπών στη λειτουργία του αναγκαίου βρεφονηπιακού σταθμού στην έδρα του, το Μακρυχώρι, σε ήδη υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής και να ανασχεθεί η φυγή νέων ζευγαριών στα αστικά κέντρα».

Read more...