Menu
A+ A A-

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, με καταγωγή από τον νομό Λάρισας, να μετατεθούν στον τόπο των συμφερόντων τους, τους προκαλεί αισθήματα αδικίας σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων περιοχών.
Όπως ενδιαφερόμενοι υποστηρίζουν, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη δυνατότητα μετάθεσής τους είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, καθώς, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, οι οργανικές θέσεις που προκύπτουν για μετάθεση εντός του νομού είναι από μηδενικές έως ελάχιστες. Μάλιστα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας φαίνεται πλεονασματική σε ένστολο μάχιμο αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για μετάθεση όσων έχουν τόπο συμφερόντων τον νομό και επιθυμούν να μετατεθούν, σχεδόν να μηδενίζονται. Αστυνομικοί που βρίσκονται ψηλά στον σχετικό πίνακα μοριοδότησης, βάσει του οποίου πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις, τελούν σε αναμονή εδώ και χρόνια, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία υπολογίζουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση θα μπορέσουν να έχουν βάσιμες ελπίδες σε καμιά… εικοσαετία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2021, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, οι κενές θέσεις που προκύπτουν στον νομό Λάρισας για Υπαστυνόμους (άρθρου 7, παρ. 7 του ν. 3686/2008), Ανθυπαστυνόμους και Αρχιφύλακες (Π.Δ 82/2006) είναι δύο, ενώ για Ανθυπαστυνόμους (άρθρου 9 του Ν. 3686/2008), Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες (άρθρου 12 του ν. 3686/2008) και τους Αστυφύλακες, είναι μηδέν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Ποιοι είναι οι λόγοι που παρά τις συνταξιοδοτήσεις δεν προκύπτουν ανάλογα κενές θέσεις στον νομό Λάρισας για τους αστυνομικούς που επιθυμούν να μετατεθούν και η Δ.Α. Λάρισας εμφανίζεται πλεονασματική;
2) Μπορεί να εξομαλυνθεί η ανωτέρω κατάσταση και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε γι αυτό;

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο ερωτών Βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

back to top