Menu
A+ A A-

ΜΑΞΙΜΟΣ Α

Αθήνα, 14 Απριλίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ:

Να μειωθεί το αντάλλαγμα της χρήσης αιγιαλού για εστίαση

Να μειωθεί το αντάλλαγμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας για το 2021 στο 40%, όπως και το 2020, λόγω του τεραστίου οικονομικού πλήγματος που έχει δεχθεί ο κλάδος της Εστίασης και των Συναφών Επαγγελμάτων από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων προς αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με Αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα του δήμου Αγιάς, ο οποίος με την αριθμ. 35/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη στον καθορισμό του ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας και στον καθορισμό των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας σε τρίτους. Όπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή του αντιδημάρχου Αγιάς κ. Νικόλαου Ντάγκα «κατά την λήψη Απόφασης έγινε ιδιαίτερη μνεία από το σώμα, στο γεγονός ότι με τον Ν. 4787/2021, ΦΕΚ Α 44 για το έτος 2021 το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίστηκε σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το έτος 2020 ήταν 40%.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κλάδος της Εστίασης και των Συναφών Επαγγελμάτων είναι αυτός ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον επαγγελματικό κλάδο από την πανδημία. Η επιβολή και δεύτερου lockdown επιβάρυνε περαιτέρω την ήδη δυσχερή θέση των επιχειρήσεων του Κλάδου Εστίασης. Η θερινή περίοδος δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς ή θα ξεκινήσει καθυστερημένα. Επιπλέον δεν έχουν λυθεί θέματα όπως ο εμβολιασμός των εμπλεκομένων στην εστίαση και ο τρόπος μετακίνησης τουριστών -ταξιδιωτών. Υπό το φάσμα αυτό η περίοδος που απομένει για την περιοχή μας αγγίζει μετά βίας το δίμηνο λειτουργίας των beach bars και εστιατορίων».
Για τους ανωτέρω λόγους, ο Θεσσαλός πολιτικός ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να υπάρξει μείωση του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος στο 40%, όπως το 2020.

back to top